Välkommen till Fråga doktorn om cancer

Här kan du skicka in din egen fråga om cancer till vår expert Ulrik Narbe. Vårt mål är att skicka personliga svar på alla frågor inom en vecka. Notera att svaren inte är en ersättning för professionell medicinsk rådgivning. Du kan heller inte ställa frågor om specifika läkemedel - dessa bör du ställa till din behandlande läkare. Läs gärna tidigare frågor för att se om det svarar på din fråga.

Välkommen att ställa din fråga!

Sök bland andras frågor och svar

Sök inom en tidsperiod:

Från:
Till:
Sök

Tillbaka till Fråga doktorn om cancer

2005-11-17

Allmänt om cancer

ID: 18131

Undrar om du tycker att jag bör söka läkare. Såg att en annan har frågat dig en massa ang hennes pirrningar, ryckningar m.m Jag har också haft pirrningar i mina kinder men relaterat detta till stress när det har flyttat sig runt runt i ansiktet. Jag har haft nervryckningar i mina ögonlock men relaterat detta till överansträgningar. Jag har haft dålig syn på ett av mina ögon i flera år, har terminalglasögon. Har ganska ofta ont i huvudet sitter i tinningar, nacken. Huvudvärken kan kännas olika. Är inte spec kraftig har relaterat detta till spänningshuvudvärk. Kan må illa ibland har relaterat detta till min dåliga mage. Har gjort Gastro och äter ibland medicin. Har ryckningar i min underläpp till och från kan komma några ggr per dag. Har gjort det i några veckor. Har inte lagt ner så mycket tänkande på detta. Trott att det Kan bero på en visdomstand som växer snett ut och skaver på kinden. Trott att det kan vara en nerv som kommit i kläm. Kan ibland känna mig kring kring i huvudet, liksom bortkommen. Detta har bara uppkommit efter att jag jobbat en hel dag, tänkt att det beror på trötthet. Va till en läkare för några år sedan ang min huvudvärk, han tyckte att det inte verkade så farligt. Mina symptom har inte blivit starkare eller kommer allt mer ofta utan mer som jämna plågor. Dock när jag hade semester så hade jag inga symptom. Är 24 år tjej, lite knubbig, har ett stressigt jobb, har haft några tuffa år bakåt med mycket familjestrul Tycker du att jag bör gå till doktorn för att begära en röntgen av hjärnan? Tror du att det kan röra sig om en hjärntumör? Blev lite orolig när jag läste den andres brev. Tack på förhand.

Tin-Tin

Dr Martin Söderberg

Hej! Nej, jag tror Du kan ta det med ro. Symptomen är inte konstanta, har inte blvit värre och försvinner när Du har en avkopplande semester. Det hela låter mer stressrelaterat, enligt min mening.

Hälsningar Martin

Jag svarar på dina frågor om cancer

Dr Ulrik Narbe

martin

Överläkare, onkologiska kliniken, Centrallasarettet i Växjö

Äldre frågor har besvarats av doktor Martin Söderberg.