Jeanette jobbar som som Key Account Manager på Bristol-Myers Squibb sedan 2015 med företagets cancerläkemedel. Hon är fältbaserad och har halva Sverige som distrikt. Jeanette är legitimerad sjuksköterska och har förutom akutsjukvård jobbat med lungcancerpatienter på Karolinska universitetsjukhuset. Jeanette kommer att blogga om sitt äventyr Country 2 Country 4 Cancer – ett cykellopp mot cancer som anordnas av Bristol-Myers Squibb, Europa och som går av stapeln den 14 september. Nedräkningen har börjat… Följ henne här!

Varför gör jag detta?

Vi känner väl alla någon som drabbats av cancer!

Ingen väljer själv att få cancer och ingen förtjänar att få denna hemska sjukdom. För den är verkligen hemsk. Jag har också nära anhöriga som drabbats av cancer. En av dom lever fortfarande och vi kämpar tillsammans! Snacka om att han är en riktigt fighter. Jag har jobbat med cancerpatienter som sjuksköterska men det är en helt annan sak att vara anhörig och ”sitta på andra sidan”. Något som man aldrig ska ta bort från den som drabbas av cancer och dess familj är Hopp och Tid. Jag skulle även vilja lägga till ett tredje ord och det är kämpa! Ge dig aldrig!

Så varför gör jag detta?

Jag gör detta för att cancer påverkar oss alla!

Först och främst kommer jag inte att göra detta själv! Jag kommer cykla detta välgörenhetslopp mot cancer tillsammans med fantastiska kollegor. Tid är något jag har, och kan jag göra något för att öka medvetenheten gällande cancer och samla in pengar för välgörenhet så är det självklart! Pengarna kommer vi, Bristol-Myers Squibb, att skänka till en organisation, UICC, (Union for international cancer control), som jobbar med patienter och deras familjer som drabbats av cancer. Dessutom får jag mycket energi av att träna!

Träningsinsats

Jag fick information i April att ladda hem en träningsapp som heter TrainingPeaks och sedan var det bara att köra. Det har varit träning i princip varje dag, utom fredagar, då är det vilodag. Jag har nog aldrig tränat så här mycket som jag gör nu. Vilken energi jag får!!!

Jag började träna i April för att förbereda mig inför cyklingen i mitten av september. Träningen omfattade både konditionsträning samt styrketränaing. Även en och annan tennislektion letade sig in i träningsschemat! I maj började jag cykla racercykel för första gången, jag som endast cyklat 3-växlad damcykel tidigare. Lite annorlunda att börja köra racer med clips. En gång i tiden var jag spinninginstruktör och då använda jag förvisso clips, men då satt jag helt stilla på cykeln. Fördelen med att vara instruktör var att då kunde jag även gå av cykeln och ”peppa kunderna” om jag själv blev för trött. Det kan jag inte nu!

Jag har loggat en del av mina träningpass i Sportstracker. Det har blivit ca 1945 km hittills. Batterierna i mobilen brukar lägga av efter 3-4 timmars cykling så därför är inte allt loggat. Jag är rätt sugen på att köpa en bra träningsklocka. Om du vill följa mig så sök mig i Sportstracker.

Jag kan verkligen rekommendera alla att börja cykla – vilken fantastisk träningsform och dessutom en väldigt social umgängesform, om man är några stycken.Vilka är cyklisterna?

Vi deltagare är nybörjare, som har förbundit oss till 5 månaders intensiv träning för att kunna genomföra denna cykling i september.

Det här är andra året som Bristol-Myers Squibb ordnar denna cykeltur. Den går av stapeln 8:e september 2017 och kommer vara i 18 dagar. Totalt kommer 78 europeiska kollegor från Bristol-Myers Squibb cykla i 6 olika landsteam och varje grupp kommer att cykla i 3 dagar.

lyssna på podcast med Jeanette Thorell