Välkommen till Fråga doktorn om cancer

Här kan du skicka in din egen fråga om cancer till vår expert Ulrik Narbe. Vårt mål är att skicka personliga svar på alla frågor inom en vecka. Notera att svaren inte är en ersättning för professionell medicinsk rådgivning. Du kan heller inte ställa frågor om specifika läkemedel - dessa bör du ställa till din behandlande läkare. Läs gärna tidigare frågor för att se om det svarar på din fråga.

Välkommen att ställa din fråga!

Sök bland andras frågor och svar

Sök inom en tidsperiod:

Från:
Till:
Sök

Tillbaka till Fråga doktorn om cancer

2017-06-13

Gynekologisk Cancer

ID: 73879

Jag har för snart tre år sedan opererats för livmodercancer stadie 1 utan efterbehandling. Jag går på kontroller var tredje månad o allt har varit bra. Det enda är att jag har haft fem urinvägsinfektioner. Sedan jag började med Ovetsterin lokalt i slidan efter 2,5 år efter OP. så har det hjälp mig o jag har inte fått urinvägsinfektioner. Nu känner jag mig så trött ibland som utmattad.Orkar inte med mycket ljud. Mina provet är bra. Är det mina tankar om cancern som kommer ifatt mig. Är så orolig att bli sjuk igen. Jag har det på min näthinna hela tiden. Känner mig ledsen ibland, tror jag är döende. Kan min kropp vara full av cancer fastän min onkolog/gynekolog säger att allt ser bra ut. Tacksam för hjälp!

Västkusten

Dr Ulrik Narbe

Hej Västkusten. 

Vad tråkigt att du inte mår bra fast allting trots allt verkar tyda på att du borde göra det. Självklart skall man alltid göra lite kontroller med läkarundersökning och blodprover och ev röntgen hos en fd cancerpatient som mår dåligt men i ditt fall verkar ju allting se bra ut. Kanske finns det trots allt en psykisk komponent i detta som bidrar till hur du mår. Om dina läkare säger att allt ser fint ut så tycker jag att man måste lita på det. Eventuellt skulle du kunna be en husläkare göra en allmän kontroll av dig inkl blodtryck och ta lite blodprover tex sköldkörtelprover, Hb, blodsocker mm för att se så att det inte finns någon annan kroppslig förklaring till din trötthet som hittills missats. 

Med vänlig hälsning. Ulrik

Jag svarar på dina frågor om cancer

Dr Ulrik Narbe

martin

Överläkare, onkologiska kliniken, Centrallasarettet i Växjö

Äldre frågor har besvarats av doktor Martin Söderberg.