Fråga doktorn om hiv/aids

Här kan du skicka in din egen fråga om hiv/aids till vår expert Leo Flamholc. Vårt mål är att skicka personliga svar på alla frågor inom en vecka. Notera att svaren inte är en ersättning för professionell medicinsk rådgivning. Du kan heller inte ställa frågor om specifika läkemedel - dessa bör du ställa till din behandlande läkare. Läs gärna tidigare frågor för att se om det svarar på din fråga.

Välkommen att ställa din fråga!

Sök bland andras frågor och svar

Sök inom en tidsperiod:

Från:
Till:
Sök

Tillbaka till Fråga doktorn om hiv/aids

2017-08-10

Kyssar/oralsex

ID: 74483

Hej! 

Har jag utsatt mig för en risk att bli smittad om jag har hånglat med en hivpositiv som hade blödande blåsor i munnen samtidigt som jag själv hade munsår som blödde lite grand vid det aktuella tillfället, samt druckit ur samma glas som den personen, gått på samma toalett direkt efter personen, duschat i samma dusch osv? Kan vårt blod ha blandats och jag fått in smittat blod i mitt blodomlopp? Jag fick nämligen skitont i halsen med svullna halsmandlar/körtlar, huvudvärk, kände mig varm och blev extremt trött 10 dagar efter och detta höll i sig i 3 dagar.

Nojig och orolig

Dr Leo Flamholc

Hej Nojig och orolig.

Nej!

Med vänliga hälsningar Leo

Jag svarar på dina frågor om hiv/aids

Dr Leo Flamholc

leo

Överläkare på Infektions-kliniken, Universitets-sjukhuset MAS i Malmö

 

Så här smittar hiv

Läs mer om hur man smittas, hur man undviker att drabbas och vad som händer om man ändå får ett positivt hiv-besked.

Sjukdomsförlopp

Ta reda på mer om hur hiv utvecklas och vad aids är – varför vissa drabbade får en så kallad primärsjukdom medan andra förblir symptomfria under mycket lång tid.