Fråga doktorn om ledgångsreumatism

Här kan du skicka in din egen fråga om reumatiod artrit, det vill säga ledgångsreumatism. Alla frågor besvaras personligen av reumatolog Jonel Pasula. Vårt mål är att skicka personliga svar på alla frågor inom en vecka. Notera att svaren inte är en ersättning för professionell medicinsk rådgivning. Du kan heller inte ställa frågor om specifika läkemedel - dessa bör du ställa till din behandlande läkare. Läs gärna tidigare frågor för att se om det svarar på din fråga.

Välkommen att ställa din fråga!

Sök bland andras frågor och svar

Sök inom en tidsperiod:

Från:
Till:
Sök

Tillbaka till Fråga doktorn om ledgångsreumatism

2017-09-11

Allmänt om ledgångsreumatism

ID: 74791

Hej! Tjej 38 år. Med mkt problem sedan många år med spända käkar, nacke och rygg med värk o inflammationer. Funderar på en sak (tillägger att jag är hypokondriker) jag har i säkert ett år när jag tex tar en medicinkopp och ska dricka ur, när jag tar med vänster hand då så darrar jag på handen. IBLAND får jag för mig att vänster arm känns "svagare" i ngn timme. Men det kan va ren inbillning. Nu är jag rädd att darrning när jag gör vissa saker m vänster hand är PARKINSON/MS/ALS???? Den darrar INTE annars. Kan det vara någon nerv då det bara är när jag tex håller i glaset i vä hand? Har problem med vä nacke/axel och vid skulderbladet/in i skulderbladet.

Louise

Dr Jonel Pasula

Hej ! Jag skulle inte uppfatta dina besvär som allvarliga. De flesta av oss kan känna dessa symtom när man är stressad , överbelastad och ibland även när man är hungrig. Eftersom dessa besvär endast kommer ibland bör de ej vara kopplade med något från hjärnan. Däremot kan de ibland vara kopplade med muskulära besvär från nacke och skuldra. Du bör ta en kontakt med en fysioterapeut . 

 mvh Jonel

Ok, Tack! Min pappa har varit mkt sjuk under vår och sommar och dog för 3 veckor sedan, det har även under vår/sommar och ff mkt på jobb. Så inre stress är jag full av vilket även gör nack/rygg/käkbesvären ännu värre, biter nästan sönder tänderna. Jag ska fixa bettskena och kontakta sjukgymn

: )

Dr Jonel Pasula

Hej ! 

Beklagar din pappas bortgång ! Ibland måste vi luta oss tillbaka och se efter allt som hänt. Ta tid och hitta din ro i vardagen. Tack för att du lyssnade. 

mvh Jonel

Jag svarar på dina frågor om reumatism

Dr Jonel Pasula

jonel

Reumatolog på Uddevalla-kliniken