Senaste nytt

Peppa dig själv!

Blogginlägg2017-02-20 11:26

Jag vill dela med mig av några tips för hur man kan höja sin egen energi när något har hänt som gör dig nerstämd. Det kan vara hjärtesorg, sviktande hälsa, ett tråkigt besked från läkaren eller tankar som snurrar i huvudet så att du blir yr. Det här är vad jag gör för att peppa mig själv, oavsett vad som har gjort mig nedstämd.

Upp som en sol och ner som en pannkaka på samma dag

Blogginlägg2017-02-02 16:50

Hur kan dagen börja med solsken och allt verkar frid och fröjd – och sluta i gråt och skakande händer?

Frågan är om jag ska säga det eller inte

Blogginlägg2016-12-22 10:22

Jag är i valet och kvalet. Ska jag säga att jag har haft cancer och berätta det i rekryteringsprocessen? Eller ska jag låtsas som ingenting? Har rekryteraren med det att göra egentligen? Jag ska ju prata om mina färdigheter och kunskaper.

”Innovation Race” i Uppsala skapar idéer för att förbättra cancervården i Sverige

Pressmeddelanden2016-12-15 12:55

Innovation och samarbete är två nyckelord för det unika ”innovation race” som äger rum den 19 till 21 december i Uppsala.Personal från Akademiska sjukhuset i Uppsala, AbbVie, Bristol Myers-Squibb och Microsoft kommer att arbeta tillsammans under 52 timmar för att utveckla och testa nya idéer och modeller för tidig diagnos och bättre behandling av cancer, med tydligt fokus på patientnytta.

Skratt och bus

Blogginlägg2016-12-12 08:57

​Vi skulle besöka en liten flicka som var cirka tre år gammal. Vi hade fått rapport om att flickan var mycket rädd. Rädd för alla undersökningar, oavsett om det skulle göra ont eller inte.

“Cancer Moonshot” i Sverige sätter fokus på gränsöverskridande samarbeten inom forskning och innovation för patienter med cancer

Pressmeddelanden2016-12-01 16:57

Idag samlades ett tjugotal beslutsfattare och experter vid ett rundabordssamtal för att diskutera möjligheterna till ökat forskningsutbyte mellan Sverige och USA och bättre vård av patienter med cancer. Värd var USAs ambassadör, Azita Raji och ministern för högre utbildning och forskning, Helene Hellmark Knutsson, i samarbete med biopharmaföretaget Bristol Myers-Squibb (BMS).

Bristol-Myers Squibb blir ny partner till innovationsdrivna H2 Health Hub

Pressmeddelanden2016-11-28 10:55

Biopharmaföretaget Bristol-Myers Squibb har ingått ett treårigt avtal som industripartner till svenskägda H2 Health Hub. Ett strategiskt viktigt initiativ som ytterligare stärker bolagets strävan att finna innovativa lösningar som leder till bättre behandling och livskvalitet för patienter.

Nu lanserar Bristol-Myers Squibb en ny företagsblogg inom läkemedelsområdet – Horizontbloggen

Nyheter2016-11-21 13:19

Bristol-Meyers Squibb (BMS) lanserar nu debattforumet Horizontbloggen som ett komplement till bolagets andra digitala kanaler – webbsidor, Twitterkonto och podcasts.

Akut insats

Blogginlägg2016-11-18 08:55

​Ibland ringer personalen för en ”akut” insats hos ett barn. Denna dag ringde de från barnintensiven och undrade om vi kunde komma till en liten flicka. Sjuksköterskan berättade att flickan hade träffat clownerna för några dagar sedan och det hade varit bra. Flickan var runt två år.

Njuter mer av livet

Blogginlägg2016-11-09 11:19

I min bok beskriver jag mitt liv i form av en berg och dalbana. En resa med drastiska kast, uppåt och nedåt. Ibland går livet bra - vagnen tuffar upp, upp, upp - och livet leker. När vagnen nått den högsta toppen stannar den en kort stund för att därefter åka fort nedför. Det suger i magen och man känner skräck så att man har lust att skika högt.

Resultat från den pivotala fas III-studien CheckMate -141 visar att Opdivo® (nivolumab) stabiliserar patientrapporterade livskvalitetsdata hos tidigare behandlade patienter med återfall eller metastaserad huvud-hals-cancer av skivepiteltyp

Pressmeddelanden2016-10-24 11:42

Behandling med Opdivo stabiliserade funktion och symtom hos patienter med metastaserad huvud-hals-cancer, medan de patienter som fick behandling i form av kemoterapi uppvisade en statistiskt signifikant försämring. Opdivo mer än fördubblade tiden till en försämring av det allmänna hälsotillståndet avseende de flesta parametrar.