Ett ledande biopharmaföretag

Bristol-Myers Squibb är ett globalt biopharmaföretag som verkar för att upptäcka, utveckla och leverera innovativa läkemedel som hjälper patienter övervinna allvarliga sjukdomar.

Runt om i världen hjälper våra läkemedel miljontals människor i sin kamp mot sjukdomar som cancer, hjärt- och kärlsjukdomar och reumatoid artrit.

Som ett biopharmaföretag kombinerar vi det stora läkemedelsföretagets räckvidd och resurser med den entreprenörsanda och rörlighet som finns i ett framgångsrikt bioteknikföretag. Vi ger högsta prioritet åt att snabbt och effektivt utveckla produkterna i vår pipeline, med fokus på att möta, och överträffa, våra kunders behov av nya innovativa mediciner.

Läs mer »

Glädjeverkstan

Vårt sociala ansvar

Sedan 2013 stödjer vi sjukhusclown-verksamheter i de nordiska länderna. I sitt arbete och med sin unika metod möter clownerna barn på sjukhus i svåra situationer.  Genom mötet, glädjen och skrattet kan clownerna nå fram till barnen och även hjälpa personal och anhöriga. Läs gärna Clowmedicins blogg om deras arbete på svenska barnsjukhus.

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag

Bristol-Myers Squibb är ett globalt biopharmaföretag som verkar för att upptäcka, utveckla och leverera innovativa läkemedel som hjälper patienter övervinna allvarliga sjukdomar. 

Läs mer om vårt fokus på forskning.

Squibb, Bristol och Myers

Vår historia

Vårt företag har ett starkt arv av innovation. Det inleddes i New York 1858 då Edward Squibb grundade ett läkemedelsföretag i Brooklyn, och 1887 då vännerna William McLaren Bristol och John Ripley Myers köpte en firma som tillverkade läkemedel i Clinton, New York. Tillsammans lade de grunden till vilka vi är idag – ett globalt biopharmaföretag som fortfarande förvaltar sitt innovationsarv.

Läs mer om vår historia.

Innovation

Innovation och utveckling

Vi representerar en innovativ bransch med ständigt snabba förändringar för att möta omvärldens nya behov. Det genomsyrar även vår arbetsmiljö där vi uppmuntrar våra medarbetare till ett innovativt förhållningssätt som kan leda till utveckling av både verksamhet och människor.

Läs mer om möjligheterna att arbeta på BMS.