Therese skriver krönikor om att leva med cancer

Therese Westerlund är en 49-årig affärskvinna som utöver sitt arbete som inköpschef, även är författare till boken "Även solen har fläckar".

Hon har två vuxna barn, är särbo och älskar att gå på yoga och resa världen runt. Hon finner ro och glädje i inredning och trädgårdsarbete och bor i ett hus söder om Stockholm. I november 2010 drabbades Therese av spridd malignt melanom. Hon var med och startade patientföreningen Melanomföreningen tillsammans med fyra andra patienter.

Följ hennes liv och hennes "resa" med cancersjukdomen malignt melanom.

Hjärtat slår dubbelslag

Jag har i sommar verkligen känt mig toppen, rent fysiskt. Mycket bättre än på länge. Nu har jag varit behandlingsfri och cancerfri ett tag, och kroppen har börjat komma tillbaka. Det går bättre att motionera och jag orkar mer än förut.

Läs hela inlägget »

Tacksam för en andra chans

Jag är oerhört tacksam för att jag är cancerfri idag. Tack vare bra behandlingar, mindre stress, sundare mat och träning. Det tror jag är en bra kombination.

Läs hela inlägget »

Njut av Grekland utan att pressa i solen

När jag fick malignt melanom trodde jag att resorna till Sydeuropa och Asien var över. För hur kan man åka till varmare länder på semestern om man måste skydda sig med kläder hela tiden?

Läs hela inlägget »

Ett nytt kapitel i mitt liv

Jag har länge bott ensam i mitt stora hus. Även fast jag har trivts väldigt bra i huset är det mycket jobb med renovering och trädgård. Dessutom många minnen. Allt för mycket arbete för en ensam kvinna som dessutom har en arm som inte tål för mycket arbete, på grund av lymfkörteluttömning och lymfödem.

Läs hela inlägget »

Vad är rätt prioritering - resa eller renovering?

Kostnaden för två veckor i Kenya och Zanzibar är ungefär lika stor som min planerade renovering av köket. Vad ska jag prioritera? Jag kan bara välja EN av dem.

Läs hela inlägget »

Även solen har fläckar

Även solen har fläckar

Hur hittar man glädjen och kärleken igen mot alla odds? Finns det hopp och lycka i slutet av tunneln? Följ med på min resa med cancertumörer och förändring i bagaget.

Beställ boken