Therese skriver krönikor om att leva med cancer

Therese Westerlund är en 49-årig affärskvinna som utöver sitt arbete som inköpschef, även är författare till boken "Även solen har fläckar".

Hon har två vuxna barn, är särbo och älskar att gå på yoga och resa världen runt. Hon finner ro och glädje i inredning och trädgårdsarbete och bor i ett hus söder om Stockholm. I november 2010 drabbades Therese av spridd malignt melanom. Hon var med och startade patientföreningen Melanomföreningen tillsammans med fyra andra patienter.

Följ hennes liv och hennes "resa" med cancersjukdomen malignt melanom.

Njut av Grekland utan att pressa i solen

När jag fick malignt melanom trodde jag att resorna till Sydeuropa och Asien var över. För hur kan man åka till varmare länder på semestern om man måste skydda sig med kläder hela tiden?

Läs hela inlägget »

Ett nytt kapitel i mitt liv

Jag har länge bott ensam i mitt stora hus. Även fast jag har trivts väldigt bra i huset är det mycket jobb med renovering och trädgård. Dessutom många minnen. Allt för mycket arbete för en ensam kvinna som dessutom har en arm som inte tål för mycket arbete, på grund av lymfkörteluttömning och lymfödem.

Läs hela inlägget »

Vad är rätt prioritering - resa eller renovering?

Kostnaden för två veckor i Kenya och Zanzibar är ungefär lika stor som min planerade renovering av köket. Vad ska jag prioritera? Jag kan bara välja EN av dem.

Läs hela inlägget »

Vad är du tacksam för?

Ibland tar vi saker för givet i livet. Jag tog tidigare för givet att jag skulle vakna frisk nästa dag och, att jag hade ett jobb att gå till nästa morgon. Jag planerade mycket kring min framtid och karriär. Tänkte aldrig att jag skulle få förhinder att förverkliga dessa planer - att jag skulle bli sjuk, inte klara av att jobba heltid och resa världen runt. De tankarna fanns inte i min vildaste fantasi.

Läs hela inlägget »

Stressad eller bara upptagen?

Vad är stress egentligen? Hur märker jag att jag utsätter mig själv för stress, och kan jag stoppa det själv? Detta är frågor som jag ställer till mig själv ganska ofta nuförtiden.

Läs hela inlägget »

Även solen har fläckar

Även solen har fläckar

Hur hittar man glädjen och kärleken igen mot alla odds? Finns det hopp och lycka i slutet av tunneln? Följ med på min resa med cancertumörer och förändring i bagaget.

Beställ boken