Om hiv/aids

Hiv (Human Immunodeficiency Virus) är ett virus som stör kroppens immunförsvar och bryter ned de vita blodkropparna. När immunsystement försvagas kan ett virus leda till allvarliga infektionssjukdomar och inflammationer.

Det tar lång tid innan man utvecklar aids och känner några symtom. Därför är det viktigt att testa sig om man utsatt sig för risker. Ju tidigare man upptäcker sjukdomen, desto större chans att bromsa sjukdomsutvecklingen. Med dagens bromsmediciner kan man leva ett aktivt och långt liv trots sin infektion.

Get Tested, Get Treated

Get Tested Get Treated

Det finns många som lever med hiv utan att veta om det. Då riskerar man att smitta andra och man riskerar sin egen och andras hälsa. Filmen Get Tested Get Treated vänder sig till dig som vill veta mer om varför och när du bör göra ett hivtest.

Se filmen här

Get Tested, Get Treated

Att ha hiv och vänta barn

Att vara hiv-positiv och föda barn är idag fullt möjligt. Men för att barnet inte ska smittas är det av yttersta vikt att kvinnan under hela sin graviditet tas om hand på rätt sätt och får den behandling hon behöver.

Läs mer om att ha hiv och vänta barn

Fråga Dr Leo

Intervju med Leo Flamholc

I mer än tio år har patienter och allmänhet kunnat ställa frågor kring hiv via Bristol-Myers Squibbs webbplats. Sedan år 2000 har Leo Flamholc, infektionsläkare vid Skånes universitetssjukhus, besvarat mer än 20 000 frågor kring hiv och aids.

Läs intervjun med Leo Flamholc

Patientberättelser om hiv

Patientberättelser - livet med en hiv-diagnos

Läs om hur en hiv-diagnos kan påverka livet. Berättelserna är skrivna av män & kvinnor som delar med sig av sin personliga historia.

Patientberättelser

Fråga Doktorn om hiv

Fråga Doktorn

Fråga Doktorn ger dig svar på dina frågor om hiv/aids.

Gå till Fråga Doktorn om hiv

Ophelia Haanyama Orum

Ophelias krönikor

Ophelia Haanyama  är en en hiv-aktivist, författare och en internationellt känd talare.

Läs Ophelias krönikor om att leva med hiv

Nordic Secure the Future

Vårt sociala ansvar

Mellan 2006-2012 hade vi ett nordiskt hjälpprogram; Nordic Secure the Future. Programmet möjliggjorde för erfarna infektionsläkare och sjuksköterskor att resa till Afrika för att bekämpa hiv/aidskrisen på plats.

Läs mer

Din berättelse

Din berättelse

Vi vill gärna ta del av din personliga historia om hur det är att leva med hiv.

Skicka in din egen berättelse

Senast uppdaterad:  2016-01-27Ansvarig:  Annica Holmberg