Blodproppsskolan

Blodproppskolan riktar sig till dig som behandlas med blodförtunnande läkemedel och till dig som vill veta mer om klaffsjukdomar, blodproppar och förmaksflimmer. Som grund är det viktigt att skaffa sig kunskap om hur hjärtat och det normala blodomloppet fungerar. Det är också viktigt att vara påläst om sin sjukdom och dess behandling för att säkerställa en god effekt av den. I blodproppsskolan får du även goda råd om livsstil och det finns ett avsnitt för dig som är anhörig.

Att leva med din sjukdom

Att leva med din sjukdom

När behandling med blodförtunnande läkemedel påbörjas är det viktigt med noggrann information kring den praktiska hanteringen och dosering av läkemedlet.

Läs mer om att leva med din sjukdom här.

Förmaksflimmer

Förmaksflimmer

Förmaksflimmer är den vanligaste hjärtrytmrubbningen. Risken att utveckla förmaksflimmer ökar med stigande ålder och vid en ålder över 75 år beräknas drygt tolv procent vara drabbade.

Läs mer om förmaksflimmer här.

Sant eller falskt om förmaksflimmer, gör testet här.

Blodproppar

Blodproppar

Blodproppar eller så kallad venös blodproppssjukdom uppkommer när den normala blodlevringsprocessen inte begränsas av blodets eget inneboende bromssystem. Mellan en och fyra procent av befolkningen drabbas under sin livstid av venös blodproppsjukdom.

Läs mer om blodproppar här.

Sant eller falskt om blodproppar, gör testet här.

Klaffsjukdomar

Klaffsjukdomar

Hjärtats klaffar kan drabbas av sjukdomar som kan göra att det uppstår förträngning eller läckage i hjärtats klaffar. De här tillstånden påverkar hjärtats förmåga att upprätthålla adekvat blodcirkulation i blodomloppet.

Läs mer om klaffsjukdomar här.

Sant eller falskt om klaffsjukdomar, gör testet här.

blodproppsskolan.se

Blodproppsskolan.se

Ett stöd för dig som behandlas med blodförtunnande läkemedel och till dig som vill veta mer om blodproppar, förmaksflimmer och klaffsjukdomar.

Blodproppsskolan är framtagen av
Bristol-Myers Squibb, Pfizer, Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund samt Patientföreningen mot Venös Tromboembolism

Senast uppdaterad:  2016-03-08Ansvarig:  Annica Holmberg