Tillsammans cyklar vi för cancerdrabbade i Europa

Bristol-Myers Squibb är stolta över att för andra året i rad delta i ett europeiskt cykellopp som syftar till att samla in pengar som kan påskynda kampen mot cancer och bidra till ett bättre liv för cancerpatienter. Cykelloppet har inspirerats av den amerikanska förlagan US Coast to Coast for Cancer Ride, där deltagarna tillsammans cyklar 4 000 km. Det europeiska cykelloppet startar den 8 september i Tyskland och 18 dagar senare cyklar deltagarna över mållinjen i Storbritannien. Det nordiska teamet kommer att cykla en sträcka på knappt 570 km, med start i Nice (Frankrike) och målgång i Girona (Spanien).

Alla deltagare i loppet har tränat intensivt under cirka fem månader för att klara sin del av resan. En del av dem som cyklar är överlevare efter cancerbehandling, andra har på nära håll upplevt cancersjukdom då deras nära och kära drabbats. Gemensamt för alla är att de arbetar dagligen på Bristol-Myers Squibb för att förbättra livet för svårt sjuka patienter som drabbats av cancer.Barn som springer

Socialt ansvar

I tillägg till vår mission, att upptäcka, utveckla och leverera innovativa läkemedel som hjälper patienter övervinna allvarliga sjukdomar, tar vi också ett stort samhällsansvar.

Om vårt sociala ansvar

Clown och barn

Clownmedicin

Sedan 2013 stödjer vi sjukhusclown-verksamheter i de nordiska länderna. I sitt arbete möter clownerna barn på sjukhus i svåra situationer. Genom mötet, glädjen och skrattet kan clownerna nå fram till barnen och även hjälpa personal och anhöriga.

Clownmedicins blogg