Clownmedicins blogg

Clownmedicin består av 14 clowner som sedan 1998 besöker barn på sjukhus i Stockholmsområdet. Bristol-Myers Squibb är som en av deras bidragsgivare mycket stolta över att här kunna presentera deras blogg.

Clownmedicin hette tidigare Glädjeverkstan.

Svaga ben och förväntansfull blick

På plan 12, på barnonkologen, stod vi i den tomma korridoren och funderade tillsammans med personalen på hur vi skulle göra. Ut ur ett av rummen kom plötsligt en bräcklig, tunnhårig tjej på struttiga och ostadiga ben. Strax efter kom hennes pappa med droppställningen.

Läs hela inlägget »

Mycket ledsen tonårsflicka

Patienten var en tonåring som hade tagit en överdos med tabletter. Personalen trodde inte att det skulle vara någon bra idé att vi gick in i patientens rum. Vi tänkte att vi i alla fall kunde lämna in en ballongblomma och säga hej, då vi har tidigare erfarenheter av denna typ av patienter där det har varit väldigt positivt.

Läs hela inlägget »

Avbrott i mörkret

Jag fick rapport om att hon var mycket svag efter benmärgstransplantationen och mycket infektionskänslig. Innan jag gick in i rummet tog jag därför på mig skyddsförkläden och gummihandskar. Handskarna hade en så fin lysande orange färg så jag tog några extra handskar som jag satte på skorna och som tofsar i håret.

Läs hela inlägget »

Rullatorer, ballonger, sånger....

Vi clowner besöker ju även äldre med olika demenssjukdomar. Jag och min kollega kom till ett väldigt litet demensboende, där vi skulle vara en timme.

Läs hela inlägget »

Näsvärmare

Vi besöker även hospice där personer vårdas i livets slutskede. Vid ett av besöken fick vi information om en ung pappa som vårdades terminalt på ett av rummen. Vi fick veta att det var väldigt skört. De berättade också att han hade en liten dotter.

Läs hela inlägget »
gladjeverkstan

Gajans & Dr Pöhm Fritz hälsar på