Clownmedicins blogg

Clownmedicin består av 14 clowner som sedan 1998 besöker barn på sjukhus i Stockholmsområdet. Bristol-Myers Squibb är som en av deras bidragsgivare mycket stolta över att här kunna presentera deras blogg.

Clownmedicin hette tidigare Glädjeverkstan.

Rullatorer, ballonger, sånger....

Vi clowner besöker ju även äldre med olika demenssjukdomar. Jag och min kollega kom till ett väldigt litet demensboende, där vi skulle vara en timme.

Läs hela inlägget »

Näsvärmare

Vi besöker även hospice där personer vårdas i livets slutskede. Vid ett av besöken fick vi information om en ung pappa som vårdades terminalt på ett av rummen. Vi fick veta att det var väldigt skört. De berättade också att han hade en liten dotter.

Läs hela inlägget »

Ny energi i rummet

När vi knackar på dörren så hör vi gråt inifrån rummet. Vi kikar in och ser att mamman håller på att ta bort ett plåster som sitter på ett barn. Vi frågar om vi ska komma tillbaka senare på dagen. - Nej jag är klar. Ni får gärna komma in, utbrister hon glatt!

Läs hela inlägget »

Skratt och bus

Vi skulle besöka en liten flicka som var cirka tre år gammal. Vi hade fått rapport om att flickan var mycket rädd. Rädd för alla undersökningar, oavsett om det skulle göra ont eller inte.

Läs hela inlägget »

Akut insats

Ibland ringer personalen för en ”akut” insats hos ett barn. Denna dag ringde de från barnintensiven och undrade om vi kunde komma till en liten flicka. Sjuksköterskan berättade att flickan hade träffat clownerna för några dagar sedan och det hade varit bra. Flickan var runt två år.

Läs hela inlägget »
gladjeverkstan

Gajans & Dr Pöhm Fritz hälsar på