Glädjeverkstans blogg

Glädjeverkstan består av 14 clowner som sedan 1998 besöker barn på sjukhus i Stockholmsområdet. Bristol-Myers Squibb är som en av deras bidragsgivare mycket stolta över att här kunna presentera deras blogg.

 

Skratt och bus

Vi skulle besöka en liten flicka som var cirka tre år gammal. Vi hade fått rapport om att flickan var mycket rädd. Rädd för alla undersökningar, oavsett om det skulle göra ont eller inte.

Läs hela inlägget »

Akut insats

Ibland ringer personalen för en ”akut” insats hos ett barn. Denna dag ringde de från barnintensiven och undrade om vi kunde komma till en liten flicka. Sjuksköterskan berättade att flickan hade träffat clownerna för några dagar sedan och det hade varit bra. Flickan var runt två år.

Läs hela inlägget »

Pionjärer inom vuxna palliativa vården

Vi har sedan starten av Ersta barnhospice 2012 gjort regelbundna besök där. När vi fick en förfrågan om vi även ville besöka deras palliativa vårdavdelning för vuxna var det var inte självklart vare sig för dem eller för oss att det skulle slå väl ut. Men besöken blev så uppskattade att projektet fortsatte.

Läs hela inlägget »

Lämnar jobbet med leende på läpparna

Det finns så många fina ögonblick som jag har fått uppleva under åren som sjukhusclown med Glädjeverkstan på Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Läs hela inlägget »

Ge föräldern en chans att hämta andan

Det är en vanlig dag på Astrid Lindgrens Barnsjukhus för två av oss clowner. Där i en korridor på akuten möter jag en mycket stressad pappa med sitt barn. Barnet gråter och skriker om vartannat. Jag märker att barnet har mycket ont.

Läs hela inlägget »
gladjeverkstan

Gajans & Dr Pöhm Fritz hälsar på